Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

Ravioli van schorseneren met pastinaak-roomsaus

met gefrituurde prei en bospaddenstoelenpesto

De verse ravioli in dit recept wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek - met Italiaans meel en een originele vulling van schorseneren.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Sjalot

100 gram

Pastinaak

½ stuk(s)

Prei

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

25 gram

Geraspte belegen kaas

140 gram

Ravioli gevuld met schorseneren

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)946 kcal
Energie (kJ)3957 kJ
Vetten62 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers15 g
Vezels13.1 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Hapjespan
Schuimspaan
Steelpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Schil de pastinaak en snijd in hele dunne plakjes of schaaf met een dunschiller of kaasschaaf. Halveer de prei in de lengte. Snijd de prei in stukken van 5 cm lang en vervolgens in dunne reepjes.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna 50% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vezels bevat? Dat komt vooral door de pastinaak. Vezels zijn goed voor een verzadigd gevoel, voor je darmen, cholesterolgehalte, weerstand en nog veel meer.

Pastinaak bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de pastinaakplakjes toe en bak 4 - 5 minuten.

Prei frituren
3

Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg, zodra de olie goed heet is, voorzichtig de prei toe aan de steelpan. Frituur 4 – 5 minuten, of tot de prei bruin begint te kleuren. Schep met een schuimspaan uit de steelpan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.

Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Bak de prei dan in 2 delen.

Saus maken
4

Blus de pastinaak af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de kookroom en 2 el water per persoon toe. Laat 4 - 5 minuten indikken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Roer de bospaddenstoelenpesto en de kaas door de saus. Houd warm op laag vuur tot het gerecht klaar is (zie Tip).

Tip: Is de saus teveel ingedikt? Voeg dan een beetje van het kookvocht van de ravioli toe om hem te verdunnen.

Ravioli koken
5

Kook ondertussen de ravioli 4 – 6 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Serveren
6

Verdeel de pastinaak-roomsaus over de borden en serveer de ravioli erbovenop. Garneer met de gefrituurde prei.