Kabeljauw met verse rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met verse rigatoni

Kabeljauw met verse rigatoni

met romige prei-spinaziesaus en citroen

Wist je dat kabeljauw in zoutwater zwemt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!

Allergenen:
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Verse rigatoni

(Bevat Eieren, Tarwe)

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille & bieslook

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4091 kJ
Energie (kcal)978 kcal
Vetten49.4 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten85.5 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels11 g
Eiwitten45 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta (zie Tip). 
  • Snijd de prei in dunne ringen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Bewaar de pasta in de koelkast tot het moment dat je hem gaat koken. Zo voorkom je dat hij al opwarmt en gaat plakken.

Pasta koken
2
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan met deksel op hoog vuur. Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten. Blijf goed roeren.
  • Kook ondertussen de pasta, afgedekt, 4 - 6 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Voeg de room toe aan de sauteerpan en verkruimel het bouillonblokje erboven. Dek de pan af en laat 5 - 7 minuten op laag vuur stoven. 
  • Voeg de laatste 2 minuten de spinazie toe en dek opnieuw af.
Vis bakken
3
  • Verhit ondertussen de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Roer de helft van de kaas door de roomsaus en verhit nog 2 - 3 minuten verder.
  • Snijd de citroen in 4 partjes. Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus erover. Leg de vis erbovenop. 
  • Garneer met de verse kruiden en de overige kaas.
  • Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.