Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei

Rijst met choisam, mangochutney en gebakken ei

Een vegetarische nasi met groene groenten en pinda’s

Nasi betekent in het Maleisisch en Indonesisch gekookte rijst. Hier bedoelen we vaak als we het over nasi hebben, nasi goreng, wat gebakken rijst is. Wist je dat ze in Indonesië en Maleisië niet alleen ’s avonds rijst eten, maar ook als ontbijt? In Maleisië wordt dit nasi lemak genoemd en het wordt geserveerd in een bananenblad.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Mosterd
Pinda's
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Knoflookteen

¼

Rode peper

150 gram

Champignons

125 gram

Choisam

85 gram

Basmatirijst

1 zakje(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Pinda's, Noten)

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's)

1

Ei

(Bevat Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)754 kcal
Energie (kJ)3155 kJ
Vetten28 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

1

Breng 400 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst.

Verwijder de steelaanzet van de choisam.
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel klein. Verwijder de steelaanzet van de choisam en snijd de rest klein.

3

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe. Dek de pan af en stoom de broccoli 10 minuten op laag vuur.

4

Kook ondertussen de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Maak de Oosterse saus.
5

Maak een saus van de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie, 1 el water per persoon en de helft van de mangochutney. Snijd of hak de koriander fijn en hak de pinda’s grof.

Voeg de choisam en de saus toe aan de wok of hapjespan.
6

Voeg de choisam en de saus toe aan de wok of hapjespan en roerbak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe, bestrooi naar smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

7

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Garneer het gerecht met koriander en pinda´s.
8

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei, de overige mangochutney en garneer met de koriander en pinda’s.