Bibimbap is een samenvoeging van twee klanken - bibim (gemixt) en bap (rijst). In Koreaanse traditie wordt het ei in het midden van de bowl geserveerd omdat de kleur geel symbool staat voor het centrum.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
150 gram
Jasmijnrijst
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
3 stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
65 gram
Champignons
100 gram
Spinazie
100 gram
Varkenshaasreepjes met Indiase kruiden
1 stuk(s)
Ei
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Wittewijnazijn
1.75 el
Zonnebloemolie
1 tl
Bruine basterdsuiker
¼ tl
Sambal
Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium.