Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met appelsien, sojascheuten en gezouten pinda's

De vegetarische runderstukjes zijn gemaakt van tarwekorrels. Ze hebben een vezelachtige structuur en zitten vol ijzer en vitamine B12.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Jasmijnrijst

¼ stuk(s)

Rode peper

⅓ head

Botersla

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Handsinaasappel

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Sojascheuten

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3019 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten24.7 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten91.6 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels6.9 g
Eiwitten29.7 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan
Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst bereiden
1
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de het witte gedeelte van de lente-ui en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Breng ondertussen water aan de kook in een ruime pot of waterkoker voor de rijst. 
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot met de knoflook en lente-ui, voeg het kokende water toe en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten snijden
2
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. 
  • Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes. Pel de appelsien. Snijd de appelsienpartjes in kleine stukken. 
  • Meng in een kom de helft van het groene gedeelte van de lente-ui met per persoon: 1/4 el extra vierge olijfolie, het sap van 1 limoenpartje, peper en zout.
  • Meng de botersla erdoor.
Vegetarische runderstukjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Fruit de rode peper en de overige knoflook 1 - 2 minuten.
  • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak 2 - 3 minuten al roerend.
  • Voeg de teriyakisaus en de sojascheuten toe en bak nog 1 minuut mee. 
  • Hak ondertussen de pinda's grof.
Serveren
4
  • Verdeel de botersla over diepe borden. Serveer de rijst hierbij aan de andere kant van het bord.
  • Leg de vegetarische runderstukjes met de saus uit de pan bij de rijst en leg de appelsienstukjes op de salade.
  • Garneer met de pinda's en de overige groene lente-uiringen.