Paddenstoelenrisotto met geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paddenstoelenrisotto met geitenkaas

Paddenstoelenrisotto met geitenkaas

met truffelolie en dragon

Wist je dat geitenkaas lichter verteerbaar is dan koemelk? Dit komt doordat de vetcellen in de geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk. Geitenmelk bevat 2 keer zoveel waardevolle mineralen als koemelk.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

200 gram

Champignonmix

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse dragon en bieslook

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2449 kJ
Energie (kcal)585 kcal
Vetten26.4 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten67.6 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels6 g
Eiwitten16.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Risotto maken
1

Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend. Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 

Risotto garen
2

Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Bewaar het laatste beetje bouillon voor stap 4. Laat de risotto ongeveer 20 minuten garen. 

Champignonmix bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de champignonmix toe en bak 4 - 6 minuten.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Mengen
4

Voeg de gebakken champignons en het laatste beetje bouillon toe aan de risotto en laat nog 5 tot 10 minuten garen. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt.

Risotto afmaken
5

Snijd ondertussen de dragon en bieslook fijn. Verkruimel de geitenkaas. Meng de helft van de geitenkaas door de risotto. Proef en breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Roer de helft van de kruiden door de risotto. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de truffelolie, pecorino, de overige geitenkaas en de verse kruiden.