Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen

Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen

met mascarpone, champignons en krokante salie

Dit gerecht maak je extra lekker met krokante salie! Deze garnering bereid je zelf door de verse salieblaadjes kort te bakken in olijfolie.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Butternut squash

5 gram

Verse salie

75 gram

Parelgerst

(Bevat Gerst Kan bevatten Gluten)

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)814 kcal
Energie (kJ)3405 kJ
Vetten43.6 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels13.6 g
Eiwitten19.5 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de champignons en snijd de rode ui in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Weeg de flespompoen en snijd in parten (zie Tip). Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd de helft van de salieblaadjes in dunne reepjes en laat de andere helft heel.

Tip: Pompoenen zijn hard en moeilijk te snijden. Heb je extra tijd? Zet hem dan 5 minuten in de hete oven - daar wordt hij zachter van.

Risotto maken
2

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Voeg de helft van de knoflook, de gesneden salie en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg per persoon: 250 ml warm water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten droog (zie Tip). Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als de parelgerst te snel droogkookt.

Pompoen roosteren
3

Meng in een grote kom de pompoenparten en rode ui met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat alle parten bedekt zijn met olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 30 minuten in de oven totdat de randjes beginnen te kleuren. Schep af en toe om.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige salieblaadjes in 3 - 4 minuten krokant. Schep de salie uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de champignons samen met de overige knoflook 5 - 7 minuten op middelhoog vuur, of tot ze mooi bruin gekleurd zijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg wanneer de pan te droog wordt een scheutje water toe.

Risotto afmaken
5

Roer, als de parelgerst gaar is, de mascarpone en de helft van de pecorino door de risotto.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst-risotto over de borden. Schep de champignons, geroosterde pompoen en rode ui erbovenop. Garneer de risotto met de overige pecorino en de krokante salie.