Risotto van orzo met kastanjechampignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto van orzo met kastanjechampignons

Risotto van orzo met kastanjechampignons

met kruidenkaasblokjes en basilicum

Deze risotto maak je met orzo. Dit heeft minder tijd nodig om te garen, maar is net zo smeuïg als risotto. De kruidenkaasblokjes maken het gerecht extra romig.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2433 kJ
Energie (kcal)582 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten62.7 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels12 g
Eiwitten23.5 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Orzo koken
2
  • Verhit de helft van de boter in een pot met deksel op middellaag vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe als de orzo te droog wordt.
Paddenstoelen bakken
3
  • Verhit de overige boter in een pan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 5 - 6 minuten. 
  • Scheur ondertussen de basilicumblaadjes klein.
  • Voeg de paddenstoelen en de helft van de kruidenkaasblokjes toe aan de pot met orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met de overige kruidenkaasblokjes en het basilicum.