Risotto met aubergine, prei en romige kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto met aubergine, prei en romige kaas

Risotto met aubergine, prei en romige kaas

Avec du persil frais

Deze zachte, romige risotto is rijk aan groente en bevat de smaakvolle kaas, provolone. Provolone is een van koemelk gemaakte, gebroeide kneedkaas uit Italië die half hard tot hard kan zijn. In het Italiaans noemen ze deze kneedkazen 'formaggi a pasta filata'.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Prei

2 bosje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

2 leaves

Verse salie

25 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2657 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels8 g
Eiwitten18 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Bouillon bereiden
1

Bereid de bouillon en snijd of pers de knoflook fijn.

Fruiten
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto bereiden
3

Voeg zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen weer 1/3 deel van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 15 - 20 minuten. Voeg eventueel extra water toe om de korrel nog verder te garen.

Groente snijden
4

Snijd ondertussen de aubergine in blokjes van 1 cm en de prei in ringen. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de salie fijn.

Bakken
5

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine, prei, tijm en 2 el water, afgedekt, 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de salie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de helft van de groenten en de helft van de provolone toe aan de risotto en laat de provolone al roerend smelten. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de overige groenten en provolo