topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto caprese

Risotto caprese

met mozzarella, rode peper en spinazie

Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Risottorijst

¼ stuk(s)

Rode peper

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2729 kJ
Energie (kcal)652 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd12.8 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers10.4 g
Vezels11.1 g
Eiwitten29.3 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie in een pot met deksel op middellaag vuur en fruit de ui 2 minuten.

Tomaat snijden
2

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes van 1 cm en bewaar apart. Voeg de risottorijst toe aan de pot en bak 1 minuut al roerend.

Risotto bereiden
3

Voeg 1/3 van de bouillon toe aan de pot met deksel en laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen (zie Tip). Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.

Tip: Vervang eventueel een deel van de bouillon met eenzelfde hoeveelheid witte wijn.

Risotto afmaken
4

Roer de tomatenblokjes door de risotto. Voeg de overige bouillon toe en laat de risottokorrels de bouillon weer langzaam opnemen. Blijf goed doorroeren. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten (zie Tip). Scheur de spinazie klein boven de pot wanneer de risotto bijna gaar is en laat al roerend volledig slinken. 

Tip: De hoeveelheid vocht die je nodig hebt om de risotto te garen is afhankelijk van de grootte van je pot. Proef daarom tussendoor en voeg indien nodig meer water of bouillon toe.

Risotto op smaak brengen
5

Hak ondertussen de basilicumblaadjes grof. Haal de pot van het vuur. Voeg de Siciliaanse kruidenmix, de helft van het basilicum en de helft van de Grana Padanovlokken toe aan de risotto en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 2 minuten staan.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de risotto. Bestrooi met de overige Grana Padanovlokken. Voeg rode peper naar smaak toe. Garneer met het overige basilicum en de balsamicocrème.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.