Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei en oosters gekruide notenmix
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei en oosters gekruide notenmix

Basmatirijst met amchoi, mangochutney, spiegelei en oosters gekruide notenmix

Avec un œuf sur le plat et un mélange de noix épicé à l’orientale

De Indiase keuken wordt gekenmerkt door uitgesproken smaken. Chutney is daar een goed voorbeeld van en wordt gemaakt van een ingekookt mengsel van fruit, uien, azijn, suiker, kruiden en specerijen. Bij dit gerecht serveer je mangochutney, een van onze favorieten!

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Mosterd
Eieren
Pinda's
Noten
Selderij
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

200 gram

Amchoi

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

40 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Oosterse pinda-cashewmix

(Bevat Pinda's, Noten, Selderij, Mosterd, Sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3234 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd6.6 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers26 g
Vezels6 g
Eiwitten20 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan
Wok
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de basmatirijst. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Voorbereiden
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd de amchoi klein. Meng in een kom de sojasaus, de helft van de zonnebloemolie en de helft van de mangochutney tot een saus.

Amchoi roerbakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 - 3 minuten op laag vuur. Voeg de amchoi toe en roerbak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur tot het vocht grotendeels verdampt is.

Saus toevoegen
4

Voeg de rijst toe aan de amchoi en roerbak 3 minuten. Voeg tenslotte de saus toe en roerbak nog 2 minuten.

Spiegelei bakken
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Serveer met het spiegelei en de overige mangochutney en garneer met de notenmix.