Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
 Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

Peruaanse gebakken bruine rijst met chorizo

met ei, paprika en frisse tomatensalsa

Chorizo is een Spaanse worstsoort die de smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Bruine snelkookrijst

25 gram

Chorizoblokjes

1 stuk(s)

Ei

1 stuk(s)

Paprika

100 gram

Doperwten in blik

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Lente-ui

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Zonnebloemolie

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)696 kcal
Energie (kJ)2912 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers9 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan
Koekenpan
Wok of hapjespan
Rasp
Kleine kom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst met 1/4 bouillonblokje per persoon.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Volkoren granen bevatten in vergelijking met witte graanproducten niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.

Voorbereiden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Rasp de gember met een fijne rasp (zie Tip).
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Snijd de rode paprika in smalle repen. Laat de doperwten uitlekken.
  • Kluts de eieren met een vork in een kom. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Je hoeft verse gember niet te schillen voordat je hem raspt. Dat scheelt weer tijd!

Roerbakken
3
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan, giet het eimengsel erin en bak per 2 personen 1 omelet. Haal uit de pan en snijd de omelet in reepjes.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo, knoflook, sjalot, het witte gedeelte van de bosui en de gember toe en bak 1 minuut. Voeg de paprika en doperwten toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de omeletreepjes, sojasaus en sesamolie toe en bak nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur en meng de rijst met de groenten en chorizo in de pan.
  • Rasp de schil van de citroen en pers 1/4 citroen per persoon uit boven een kleine kom. Meng er de tomaat, het groene gedeelte van de bosui en 1/2 tl citroenrasp per persoon doorheen. Voeg naar smaak peper, zout en extra vierge olijfolie toe.
  • Verdeel de gebakken rijst met groenten over diepe borden.
  • Garneer met de bosui-tomatensalsa