Bulgogi stir-fry met noedels en varkensboerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bulgogi stir-fry met noedels en varkensboerenworst

Bulgogi stir-fry met noedels en varkensboerenworst

met spitskool, sesamzaad en lente-ui

De spitskool zit al gesneden in je box. Hierdoor zet je gemakkelijk een lekkere maaltijd op tafel!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.25 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ bosje(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

100 gram

Gesneden spitskool

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Water voor saus

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2533 kJ
Energie (kcal)605 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd7.3 g
Koolhydraten56.7 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels10.2 g
Eiwitten29.7 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de noedels.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp.
  • Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes. 
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd een klein deel van het groene gedeelte apart voor de garnering.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Vlees bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de gember, knoflook en ui 1 - 2 minuten (zie Tip).
  • Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel. Druk met een spatel het worstvlees in kleinere stukken en bak 2 - 3 minuten al roerend.

Tip: Hou je van pikant? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.

Groenten bakken
3
  • Voeg de bulgogisaus, de lente-ui en de paprika toe aan de sauteerpan en bak 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. 
  • Kook ondertussen de noedels 1 - 2 minuten in de pot met deksel.
  • Voeg de gesneden spitskool toe en kook 1 minuut verder. Giet de noedels en spitskool af en voeg toe aan de sauteerpan.
  • Blus het geheel af met de sojasaus, de wittewijnazijn en de aangegeven hoeveelheid water. Meng alles goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels met de groenten over de borden.
  • Garneer met de sesamzaadjes en het overige groene gedeelte van de lente-ui.