Voor nog meer smaak kun je deze lasagne ook een dag van tevoren maken - zo wordt de saus minder vloeibaar en trekken alle smaken er nog beter in.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Spinazie
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Verse lasagnebladen
(Bevat Eieren, Tarwe)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
40 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
[Plantaardige] boter
20 gram
Bloem
1 el
Olijfolie
250 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in schijfjes van maximaal 1/2 cm dik.
Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Meng in een kom de courgette met 1 el olijfolie per persoon Breng op smaak met peper en zout en schep goed om (zie Tip). Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten in de oven. Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wil je afwas besparen? Meng de courgette en olijfolie dan direct op de bakplaat met bakpapier.
Verhit de boter in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Voeg de Italiaanse kruiden en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg ten slotte de kruidenroomkaas en 1/3 van de Grana Padano toe. Breng op smaak met peper en zout en kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Vet een ovenschaal in met boter of olijfolie. Snijd de lasagnebladen op maat voor de ovenschaal.
Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Bedek deze weer met een laagje saus en leg daarna een paar courgetteschijfjes op de lasagnebladen (zie Tip). Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar zorg dat je wat saus overhoudt voor de bovenkant.
Tip: Door de lasagnebladen aan te drukken, wordt de saus goed verdeeld en gaart de lasagne gelijkmatiger.
Dek de lasagne af met een laagje saus en bestrooi met de blauwekaasblokjes en de overige Grana Padanovlokken. Bak de lasagne 30 - 35 minuten in de oven. Laat voor serveren 3 minuten rusten zodat hij steviger wordt.