Romige farfalle met gekruid kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas

Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel. Het gehakt hebben we vast voor je gekruid, voor extra veel smaak. De pasta is romig, maar toch fris dankzij de lichte anijssmaak van de venkel. Je geeft het gerecht wat pit met rode peper - vergeet niet te kijken hoeveel peper je nodig hebt voor het aantal personen waarvoor jij kookt.

Labels:
Eet mij eerst
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

3 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3548 kJ
Energie (kcal)848 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd18.3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers11.6 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout0.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Snijplank
Fruitmesje
Hapjespan met deksel
Bord

Instructies

Knoflook en ui snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Peper en venkel snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.

Farfalle koken
3

Kook de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

Saus maken
5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de farfalle toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.