Dit gerecht staat in een handomdraai op tafel. Het gehakt hebben we vast voor je gekruid, voor extra veel smaak. De pasta is romig, maar toch fris dankzij de lichte anijssmaak van de venkel. Je geeft het gerecht wat pit met rode peper - vergeet niet te kijken hoeveel peper je nodig hebt voor het aantal personen waarvoor jij kookt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Venkel
90 gram
Farfalle
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
3 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.
Kook de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.
Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door. Voeg de farfalle toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.