Romige farfalle met kipgehakt en venkel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met kipgehakt en venkel

Romige farfalle met kipgehakt en venkel

met pecorino, spinazie en rode peper

Wist jij dat farfalle het Italiaanse woord is voor vlinders?

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

50 gram

Spinazie

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3090 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten27.9 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers11.1 g
Vezels9.7 g
Eiwitten37.5 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan met deksel
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta. 
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de ui, knoflook, Italiaanse kruiden en rode peper toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
3
  • Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of sauteerpan. Laat al roerend slinken.
  • Voeg de culinaire room, de pasta en de helft van de kaas toe en roer goed door.
  • Breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de overige kaas.