Romige farfalle met varkenshaasstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met varkenshaasstukjes

Romige farfalle met varkenshaasstukjes

met aubergine en tomatentapenade

Vandaag serveer je al binnen 15 minuten een heerlijk romige pasta. Dit gerecht zal bij jong en oud in de smaak vallen!

Labels:
Familie
Allergenen:
Sulfiet
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Aubergine

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

100 gram

Varkenshaasstukjes

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Paprikareepjes

50 gram

Gesneden ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Bloem

1.5 el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4053 kJ
Energie (kcal)969 kcal
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten89.6 g
waarvan suikers14.9 g
Vezels12.2 g
Eiwitten44.4 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Aubergine bakken
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 10 - 12 minuten rondom bruin.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook en paprika 1 minuut.
  • Voeg de varkenshaasstukjes toe en bak 2 - 3 minuten.

Gezondheidstip: Let jij op je calorie-inname? Weeg dan 60 gram pasta per persoon af en gebruik de helft van de culinaire room.

Saus maken
3
  • Blus de varkenshaasstukjes af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de culinaire room.
  • Voeg de tijm, tomatentapenade en de pasta toe en verbrokkel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven.
  • Verhit het geheel, afgedekt, 3 - 4 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Roer de aubergine en de helft van de geraspte kaas door de pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de diepe borden en garneer met de overige kaas.