De warmgerookte makreel geeft de saus een heerlijk zilte smaak. Je garneert de maaltijd met wat rauwe rucola om het gerecht meer pit te geven. Lekker met zachte Hollandse champignons en fusilli uit Italië met extra vezels.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
90 gram
Fusilli
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Sjalot
125 gram
Champignons
90 gram
Gerookte makreel
(Bevat Vis)
1 tl
Gedroogde rozemarijn
2 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
60 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli. Voeg de fusilli toe en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten op middellaag vuur. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper de sjalot en snijd de champignons in kwarten. Verdeel de warmgerookte makreel met een vork in kleine stukken.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de champignons en rozemarijn toe en bak 4 minuten op hoog vuur. Voeg de crème fraîche en 25 ml van het kookvocht van de fusilli per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Voeg de fusilli en gerookte makreel toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut.
Scheur de helft van de rucola klein boven de wok of hapjespan, schep door het gerecht en breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige rucola. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.