Romige orecchiette met chorizo en broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige orecchiette met chorizo en broccoli

Romige orecchiette met chorizo en broccoli

met pecorino en grana padano

Chorizo is een Spaanse worstsoort die zijn smaak en rode kleur te danken heeft aan het ingrediënt paprikapoeder.

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Chorizoblokjes

90 gram

Orecchiette

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccoli

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

BBQ-rub

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)872 kcal
Energie (kJ)3648 kJ
Vetten47.2 g
waarvan verzadigd24.8 g
Koolhydraten75.9 g
waarvan suikers9.2 g
Vezels7.1 g
Eiwitten38.4 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Kook de laatste 4 minuten de broccoli mee. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
Chorizo bakken
2
  • Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de chorizo 2 - 3 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
Saus maken
3
  • Voeg de kookroom en BBQ rub toe.
  • Meng goed en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta, broccoli en de helft van beide kazen toe. Meng goed door.
  • Laat nog 2 - 3 minuten sudderen, of tot de saus de gewenste dikte heeft.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de overige kaas.