Romige orzo met gebakken knolselder
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige orzo met gebakken knolselder

Romige orzo met gebakken knolselder

met Franse gruyère en geroosterde hazelnoten

Knolselder, rijk aan vitamine C, vezels en antioxidanten, stimuleert een gezonde spijsvertering en een sterk immuunsysteem, ideaal voor culinaire creativiteit!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Hazelnoten
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Knolselderblokjes

(Bevat Selderij)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

50 gram

Gesneden ui

25 gram

Geraspte gruyère DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

150 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3791 kJ
Energie (kcal)906 kcal
Vetten52.5 g
waarvan verzadigd20.4 g
Koolhydraten74.4 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels14.2 g
Eiwitten27.1 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Orzo koken
1
  • Voeg de culinaire room, orzo en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een pot met deksel.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook.
  • Verlaag het vuur en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog op laag vuur.
  • Roer regelmatig door. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt. 
Knolselder bakken
2
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de knolselder en ui, afgedekt, 7 - 9 minuten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Snijd de peterselie fijn.

Weetje: Wist je dat knolselder meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

Hazelnoten roosteren
3
  • Voeg de knoflook toe aan de pan met knolselder en ui en bak, onafgedekt, nog 2 - 3 minuten, of tot de knolselder gaar en goudbruin is.
  • Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin.
Serveren
4
  • Meng de knolselder, de bospaddenstoelenpesto en de gruyère door de orzo (zie Tip). 
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met de hazelnoten en bladpeterselie en serveer.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.