Romige ragù bianco met rundergehakt en penne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige ragù bianco met rundergehakt en penne

Romige ragù bianco met rundergehakt en penne

met champignons en courgette

Ragù bianco is een Italiaanse saus met vlees of gevogelte, die je lang laat pruttelen. Bekender nog dan ragù bianco is de rode variant: ragù alla bolognese.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

70 gram

Champignons

90 gram

Volkoren penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 ml

Oatly kookhaver bio

(Bevat Gluten, Haver)

Zelf toevoegen

50 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3435 kJ
Energie (kcal)821 kcal
Vetten41.2 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten68.7 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels11 g
Eiwitten39.2 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pot en kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en bewaar apart.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in kwarten.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes van 1/2 cm dik.
Groenten bakken
2
  • Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de champignons 4 - 6 minuten.
  • Voeg de courgette en de Italiaanse kruiden toe en bak nog 4 - 6 minuten, of tot alle groenten gaar zijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Champignons nemen in de pot eerst alle olie op, waardoor het lijkt alsof ze aanbakken. Voeg niet meer olie toe – na enkele minuten laten de champignons het weer los.

Saus maken
3
  • Verhit de overige olijfolie in een diepe pan of grote pan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los.
  • Voeg de bouillon, de oatly kookhaver en de wittewijnazijn toe aan de pot en roer goed door.
  • Draai het vuur laag en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed.
  • Roer vervolgens de groenten samen met 2/3 van de geraspte kaas erdoorheen. Breng op smaak met flink wat zwarte peper.
  • Serveer de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.