Romige risotto met courgette, bleekselderij, mozzarella en verse basilicum
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige risotto met courgette, bleekselderij, mozzarella en verse basilicum

Romige risotto met courgette, bleekselderij, mozzarella en verse basilicum

Avec du céleri-branche et du basilic

Risotto met courgette is een recept dat een typisch Italiaans gerecht combineert met een typisch Italiaanse groente, de courgette. Het romige creëer je door de mozzarella in de pan er al doorheen te roeren.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Bleekselderij

(Bevat Selderij)

¼ stuk(s)

Rode peper

5 takje(s)

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Risottorijst

65 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

200 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten37 g
waarvan verzadigd20.1 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels4 g
Eiwitten24 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Hapjespan
Wok

Instructies

Groenten snijden
1

Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de bleekselderij in de lengte en snijd in blokjes (zie tip!). Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de courgette in blokjes van 2 - 3 cm. Pluk de basilicumblaadjes van de takjes, bewaar de takjes en hak de blaadjes fijn. Bereid de bouillon met de basilicumtakjes en houd de blaadjes apart.

Fruiten
2

Verhit de boter en olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de rode peper en risottorijst toe en bak al roerend 1 minuut. Haal de basilicumtakjes uit de bouillon en voeg 1/3 deel van de bouillon toe. Laat de korrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.

Risotto bereiden
3

Voeg zodra de bouillon door de korrels is opgenomen weer 1/3 deel van de bouillon toe. Voeg in totaal 2/3 deel bouillon toe. Roer de courgette door de overige bouillon toe aan de risotto. De risotto is gaar zodra de korrel van buiten zacht is en nog een lichte bite heeft van binnen. Dit duurt ongeveer 15 - 20 minuten. Voeg eventueel extra water toe.

Mozzarella scheuren
4

Scheur ondertussen de mozzarella klein.

Breng op smaak
5

Haal de pan van het vuur. Roer de helft van de basilicumblaadjes en de mozzarella door de risotto. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de risotto over de borden, garneer met de overige basilicumblaadjes en de Grana Padano.