Udonnoedels zijn dikke zachte Japanse noedels gemaakt van tarwebloem, water en zout. Er bestaat ook een dunnere variant van de udonnoedel. Deze wordt hiyamugi genoemd. De udonnoedels hebben een witte kleur, doordat er geen ei is gebruikt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Ui
150 gram
Minigroenten
75 gram
Rode currypasta
(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))
½
Gemalen citroengras
½ zakje(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
1
Ei
(Bevat Eieren)
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
12.5 gram
Pinda's
(Bevat Pinda's)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Snipper de ui. Snijd de peen in dunne plakken en de babymaïs in de lengte doormidden.
Verhit de helft van de zonnebloemolie een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de groenten toe, meng alles goed met de currypasta en voeg 100 ml water per persoon toe.
Breek het citroengras in 4 gelijke stukken en voeg het citroengras en de sojasaus toe aan de curry. Dek de pan af en laat 8 - 10 minuten op middelmatig vuur koken. Breng tussendoor eventueel op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak een spiegelei.
Verwijder de citroengras uit de curry. Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 minuten met de deksel op de pan.
Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pinda’s en serveer met het spiegelei.
Tip! Eten er kinderen mee? Wees dan zuinig met de currypasta. Voeg eerst ¾ deel toe, schep voor de kinderen op en roer dan de overige overige currypasta door wat er nog over is in de wok of hapjespan. Verhit 1 minuut op hoog vuur.