Curry wordt in Azië veel gegeten met een gekookt ei. Vandaag maak jij het ei net wat spannender door deze met geroosterde kokos te paneren. Samen met gedroogde specerijen, verse kruid-en en romige kokosmelk past dit perfect bij de zachte smaak van de spitskool.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Rode peper
150 gram
Spitskool
1 stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
5 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ blik(ken)
Tomatenpuree
1 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
75 ml
Kokosmelk
70 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Breng 500 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de spitskool in de lengte in kwarten en vervolgens fijn. Snijd de tomaat in parten.
Zorg dat het ei net onder water staat in een andere pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook het ei in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en rooster de kokosrasp, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en rol het ei hier doorheen. Bewaar apart, maar gooi het geroosterde kokos-rasp niet weg.
Verhit vervolgens de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de knoflook, rode peper, spitskool en tomaat 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en currykruiden toe en bak al roerende 1 minuut.
Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten op middellaag vuur.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 3 - 4 minuten in de pan met deksel gaar. Giet daarna af en voeg toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden. Snijd het kokosei doormidden en serveer samen met het overige kokosrasp.