Wist je dat 200 gram spinazie meer calcium bevat dan een heel glas melk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
50 gram
Spinazie
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Bloemkool
75 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
0.13 zakje(s)
Belgische kruidenmix voor gehakt
15 gram
Geraspte gruyère DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Volkoren fusilli
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Lupine, Mosterd, Soja)
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
150 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
Meng de bloemkool op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster 14 - 16 minuten in de oven.
Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.
Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat uitstomen. Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog (zie Tip).
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met peper.
Voeg 1/3 tl van de Belgische kruidenmix per persoon en de spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg vervolgens de culinaire room, geraspte belegen kaas, gruyère en het kookvocht van de pasta toe. Meng goed en laat 2 - 3 minuten reduceren. Schep als laatste de pasta en de helft van de bloemkool door de saus.
Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige bloemkool.