Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

Roodbaarsfilet met zeekraal en verse pappardelle

met broccolini, gebakken kappertjes en amandel

Zeekraal is een bijzondere groente. Het is bestand tegen zout en kan zelfs op het strand of in de duinen groeien. Doordat zeekraal zelf ook een zoute smaak heeft, hoef je dus minder zout toe te voegen aan dit gerecht.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.5 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccolini

½ stuk(s)

Citroen

125 gram

Verse pappardelle

50 gram

Zeekraal

5 gram

Amandelschaafsel

1 stuk(s)

Roodbaarsfilet

10 gram

Kappertjes

25 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)825 kcal
Energie (kJ)3452 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers10 g
Vezels10.2 g
Eiwitten40 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Snipper de sjalot, pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de broccolini in stukken van ongeveer 5 cm. Halveer eventuele dikke stronkjes broccolini ook in de lengte. Snijd de citroen in parten.

Koken en bakken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot en knoflook 3 minuten. Kook de pappardelle ondertussen in 4 - 6 minuten gaar (zie Tip). Giet af en spoel met koud water. Voeg de broccolini toe aan de hapjespan en bak 7 minuten. Voeg ook de zeekraal toe en bak 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Trek de pappardelle voorzichtig uit elkaar voordat je ze aan de pan met water toevoegt.

Amandelen roosteren
3

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de geschaafde amandelen tot ze beginnen te kleuren. Let op, dit gaat snel. Houd de pan dus goed in de gaten, zodat ze niet verbranden. Haal uit de pan en bewaar apart.

Roodbaars bakken
4

Dep ondertussen de roodbaars droog met keukenpapier en wrijf de huid in met peper en zout. Verhit de roomboter in de koekenpan van de amandelen op middelhoog vuur en bak de kappertjes samen met de roodbaars 3 - 4 minuten op het vel. Verlaag het vuur als dit te hard gaat. Draai voorzichtig om en bak nog 2 minuten op de andere zijde.

Mengen
5

Voeg ondertussen de pappardelle en basilicumcrème toe aan de hapjespan met broccolini en roer door tot alles warm is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden. Leg de roodbaars erop en bestrooi met de geschaafde amandelen. Serveer met de citroenpartjes. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.