Roti is zowel de naam van een traditioneel gerecht uit Suriname (oorspronkelijk culinair erfgoed van de Hindoestanen) als de naam van een ingredient uit India. Roti betekent in het Indiaas letterlijk brood. Door de verse koriander en de rode peper krijgt dit gerecht een pittige smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1
Ui
1
Knoflookteen
¼
Rode peper
100 gram
Aardappelen
100 gram
Kippendijreepjes
2 tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
200 gram
Snijbonen
1
Tomaat
1 takje(s)
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
1 leaves
Roti
(Bevat Gluten)
1 el
Zonnebloemolie
¼ cube
Kippenbouillon
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in blokjes van 2 cm.
Verhit de zonnebloemolie in een grote wok, hapjespan of pan met deksel en bak de kippendijfiletreepjes 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.
Zet dezelfde wok of hapjespan op laag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 3 minuten in het vet van de kippendijfilet. Voeg de aardappelen en currykruiden toe en bak 1 minuut. Voeg 100 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de aardappelen 15 – 20 minuten op middelmatig vuur koken.
Dop ondertussen de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de snijbonen, tomaat en kippendijfilet meteen toe aan de aardappelen.
Verwarm vlak voor het opdienen de roti een paar seconden aan elke kant in een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden. Hak de koriander grof en garneer hiermee de maaltijd. Serveer met de roti.