De Surinaamse kruidenmix zit vol met heerlijke specerijen zoals kurkuma, komijn, fenegriek, kaneel en chili. Zo zorgt de mix voor een ideale smaakbeleving!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kippendijfilet
150 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 zakje(s)
Surinaamse kruiden
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Roti
(Bevat Mosterd, Tarwe)
100 gram
Sperziebonen
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Suiker
200 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Wittewijnazijn
1 el
Water voor saus
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 160 graden. Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de tomaat in blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer.
Wrijf de kippendij in met peper en zout. Verhit de zonnebloemolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kippendij 2 - 3 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg apart. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, knoflook en tomatenblokjes toe aan de pan en bak 1 minuut.
Bereid de bouillon. Voeg de aardappelen, Surinaamse kruiden en bouillon toe aan de sauteerpan en kook, afgedekt, 5 minuten. Voeg vervolgens de sperziebonen en de kippendij toe en kook, afgedekt, 10 minuten (zie Tip).
Tip: Houd je van pikant en heb je sambal in huis? Voeg dan wat sambal naar smaak toe.
Breng water aan de kook in een steelpan, of gebruik een waterkoker. Kook het ei in de steelpan in 8 - 10 minuten hard. Laat het ei schrikken onder koud water en pel.
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Meng in een kom de aangegeven hoeveelheid water, de wittewijnazijn en de suiker. Voeg de komkommer en uienringen toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart en schep regelmatig om. Verwarm de roti zonder verpakking 3 minuten in de oven.
Verdeel de aardappelen en sperziebonen over diepe borden, schep de saus eroverheen en leg de kippendij erbovenop. Garneer met het gekookte ei. Serveer met de roti en de zoetzure komkommer en ui.