Je geeft deze pittige rucolastamppot extra smaak door kaasblokjes met bieslook en een vleugje paprika toe te voegen. Door de kaasblokjes door de stamppot te roeren smelt de kaas een beetje, maar net niet helemaal. Zo heb je het beste van beide werelden; een lichte bite en de smaak van gesmolten kaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Aardappelen
½
Courgette
65 gram
Rode cherrytomaten
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
1 el
Biologische crème fraîche
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
3 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
1 el
Olijfolie
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de courgette klein. Halveer de cherrytomaten.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelmatig vuur en bak de courgette 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de crème fraîche, roomboter en mosterd toe. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de courgette, tomaten en helft van de kaas door de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Scheur de rucola en basilicum klein. Voeg de helft van de rucola en de helft van de basilicum toe aan de stamppot.
Maak een bedje van de overige rucola en verdeel de stamppot hierover. Garneer met de overige kaas, basilicum en zonnebloempitten.