Fusion cuisine is een combinatie van verschillende kookstijlen en culinaire tradities. Denk bijvoorbeeld aan traditionele Aziatische gerechten met een westerse twist. Of, zoals in dit gerecht, de combinatie van een frisse oosterse salade en ingrediënten die niet misstaan in de Franse keuken: een heerlijk sappige biefstuk met aardappeltjes uit de oven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Vastkokende aardappelen
½ cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Limoen
5 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
7 stuk(s)
Radijs
50 gram
Gesneden rodekool
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
1 gram
Rumpsteak
30 gram
Gemengde sla
1.5 el
Olijfolie
1 tl
Honing
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Haal de rumpsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van ongeveer 1 cm dik. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de limoen uit. Meng per persoon 1/2 tl limoensap, 2 tl sojasaus, 1 tl honing, 1/2 tl gember, 1/4 rode peper en 2 tl sesamolie in een kleine kom tot een dressing.
Snijd de radijs in dunne plakjes. Meng in een saladekom de geschaafde rode kool met de radijs en de dressing. Laat staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. De gemengde sla meng je er later pas doorheen.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een kleine kom 1/2 tl limoensap per persoon met de mayonaise.
Dep de rumpsteak droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rumpsteak 1 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur bruin. Zet het vuur laag en bak nog 1 – 2 minuten per kant. Voeg na de laatste keer draaien de roomboter toe. Laat de rumpsteak kort rusten.
Meng ondertussen de gemengde sla door de rode kool en radijs. Verdeel de salade over de borden. Snijd de rumpsteak (tegen de draad in, in plakken. Leg op de salade en garneer met het sesamzaad. Serveer met de frieten uit de oven en de limoenmayonaise.