Runderburger met portobellosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Runderburger met portobellosaus

Runderburger met portobellosaus

met aardappel-knoflookpuree en geroosterde wortel

Portobello is echt een superfood - niet alleen in voedingswaarden, maar ook in formaat. Ze zitten vol vitamine B en kunnen een diameter van wel 15 cm hebben!

Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Gele wortel

½ stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Portobello

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Meatier-burger

(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Eieren, Selderij, Soja, Gluten, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat Mosterd)

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1

[Plantaardige] melk

1 tl

Rodewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3469 kJ
Energie (kcal)829 kcal
Vetten54.7 g
waarvan verzadigd26.7 g
Koolhydraten51.1 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels12.4 g
Eiwitten28.9 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Aardappelstamper
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Wortel roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Snijd de wortel en gele wortel in frietjes van 1 - 2 cm. Meng in een kom de wortelfrietjes met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 35 minuten.

Snijden
2

Snijd de portobello in kleine blokjes. Snipper de ui. Pel de knoflook. Kook de aardappelen 8 - 10 minuten in de pot met deksel. Voeg de knoflookteen toe en kook nog 5 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen.

Puree maken
3

Stamp de aardappelen samen met de knoflookteen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el boter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout en houd warm op laag vuur.

Burger bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant, of tot de burger gaar is. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie. 

Saus maken
5

Verhit 1 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, het mosterdzaad en de portobello toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1 tl rodewijnazijn per persoon en voeg 1/2 tl bloem per persoon toe. Kook 1 minuut, of tot de rodewijnazijn is verdampt, en voeg de culinaire room, peper en zout toe. Roer goed door en laat de saus 1 - 2 minuten indikken.

Serveren
6

Verdeel de burgers over de borden en schep de aardappel-knoflookpuree erbij. Serveer met de portobelloroomsaus en de wortelfrietjes.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.