Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk

Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk

met gebakken portobello en pestodressing

De Duitse biefstuk is van superieure kwaliteit en kun je heel goed kort bakken voor een rosé burger, of zelfs rauw eten als tartaar.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

1 stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Portobello

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Duitse steak haché

(Kan bevatten Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Eieren, Mosterd, Selderij)

40 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)551 kcal
Energie (kJ)2307 kJ
Vetten45.9 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten6.6 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels3.1 g
Eiwitten25.8 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven (zie Tip).
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan maar een kwart van het bouillonblokje per persoon of gebruik natriumarme bouillon.

Bakken en mengen
2
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin.
  • Meng in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Duitse biefstuk bakken
3
  • Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.
  • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing.
  • Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop.
  • Garneer met de overige pestodressing.