Romaine sla is dé sla in het authentieke recept van caesar salade. Rauw smaakt deze sla een tikje scherper dan kropsla, ook de bladeren zijn wat steviger.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ pak(ken)
Kikkererwten
½ head
Romaine
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ zakje(s)
BBQ-rub
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.25 el
Olijfolie
20 gram
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Mosterd
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Scheur het broodje in stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenpapier. Meng in een tweede kom de kikkererwten met de BBQ rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak), 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en bak 20 minuten in de oven, of tot ze goudbruin en krokant zijn (zie Tip).
Tip: Eet je met meer dan 2 personen? Gebruik dan een extra bakplaat.
Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.
Zorg ondertussen dat de eieren net onder water staan in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook en kook de eieren, afgedekt, in 6 - 8 minuten hard. Pel de eieren en snijd doormidden.
Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn en houd apart. Snijd de harde kern uit de sla en snijd de bladeren grof. Voeg de broodstukjes toe aan de bakplaat met kikkererwten en bak de laatste 10 minuten mee tot croutons. Rasp of snijd de parmigiano reggiano fijn.
Meng in een saladekom de knoflook, de helft van de kaas, de mayonaise en per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1 tl mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla, tomaat en komkommer toe en meng goed.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de kikkererwten, croutons en de eieren. Bestrooi met de overige kaas en serveer.