Wist je dat de caesarsalade is ontstaan als noodoplossing tijdens plotselinge drukte in het restaurant van Cesare Cardini in Mexico?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kipfilet
2 plak(ken)
Ontbijtspek
90 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ head
Romaine
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Olijfolie
3 el
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelmatig vuur. Bak de kipfilet 5 - 6 minuten per kant. Bak het ontbijtspek de laatste 5 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar het ontbijtspek apart.
Breng ondertussen een bodempje water aan de kook in een pot met deksel voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en was de eieren grondig. Leg de eieren en de sperziebonen in de pot en kook ze samen 5 - 6 minuten (zie Tip).
Tip: Liever een hardgekookt ei? Kook ze dan 8 - 12 minuten in een aparte pot. Laat de eieren schrikken onder koud water - zo kun je ze gemakkelijk pellen.
Rasp de Parmigiano Reggiano. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de helft van de citroen uit en snijd de overige citroen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, 1/3 van de Parmigiano Reggiano en 1 tl citroensap per persoon. Breng op smaak met peper.
Snijd het brood in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak het brood in 5 minuten tot goudbruine croutons. Schud regelmatig om zodat de croutons niet aanbranden.
Snijd ondertussen de romaine grof. Snijd de kip in sneetjes. Snijd de eieren in partjes.
Meng in een serveerschaal de romaine met de sperziebonen en de croutons. Verdeel de eieren erover en garneer met de dressing en de overige Parmigiano Reggiano. Verdeel het ontbijtspek erover en leg de kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de citroenpartjes.