Aardappelsalade met gerookte forel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappelsalade met gerookte forel

Aardappelsalade met gerookte forel

Met radijs en mosterd-dilledressing

Deze zomerse salade met aardappel en forel zet je zo op tafel. De combinatie van zachte aardappelen en knapperige radijsjes zorgt voor een smaakvol contrast. Doordat je de vinaigrette door de aardappelen mengt wanneer ze nog warm zijn, trekken alle smaken er extra goed in.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

200 gram

Sperziebonen

5 stuk(s)

Radijs

2 bosje(s)

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Gerookte forelfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

2 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers4.8 g
Vezels11 g
Eiwitten27 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Saladekom

Instructies

aardappel
1

Kook ruim water met een snufje zout in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen na 5 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

snijden
3

Snijd of schaaf ondertussen de radijs in dunne plakken. Snijd de helft van het radijsblad klein (de andere helft gebruik je niet meer). Hak de dille heel fijn.

roeren
4

Maak in een kom een dressing van de extra vierge olijfolie, de mosterd, de witte balsamicoazijn, het grootste deel van de dille, peper en zout.

mengen
5

Verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken en meng het grootste deel van de forel met de krieltjes, sperziebonen, radijs en radijsblad in een saladekom. Voeg de dressing toe en breng verder op smaak met peper en zout.

serveren
6

Verdeel de aardappelsalade over de borden en garneer met de overige forel en overige dille.