Warmgerookte zalm-aardappelsalade met courgettelinten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Warmgerookte zalm-aardappelsalade met courgettelinten

Warmgerookte zalm-aardappelsalade met courgettelinten

met patatjes, sperziebonen en verse dille

Wist je dat aardappelen meer vitaminen behouden als je ze met schil en al kookt?

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Sperziebonen

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten41.4 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten44.1 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels11.8 g
Eiwitten25.9 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Kom
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Was de aardappelen en snijd in kwarten.

Weetje: Sperziebonen zijn rijk aan belangrijke vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk, en ijzer en foliumzuur voor een energiek gevoel.

Koken
2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pot met deksel. Voeg na 5 minuten de sperziebonen toe. Giet af en spoel af met koud water.

Snijden
3

Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in dunne linten. Snipper de ui (zie Tip). Snijd de dille fijn.

Tip: De courgettelinten en ui worden in dit recept rauw geserveerd. Houd je hier niet van? Bak ze dan kort in een pan met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.

Courgette op smaak brengen
4

Meng in een kom de helft van de dille met per persoon: 1 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de courgettelinten toe aan de kom en bewaar apart.

Salade mengen
5

Meng in een grote kom de overige dille en de gesnipperde ui met per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 el extra vierge olijfolie en 1 tl wittewijnazijn. Voeg de patatjes, sperziebonen en de helft van de zalmsnippers toe. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Schep de courgettelinten en de aardappelsalade erop. Garneer met de overige zalmsnippers en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.