Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

met mango, sojascheuten en gezouten pinda's

Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Gerst
Eieren
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

⅓ head

Botersla

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

½ stuk(s)

Mango

2 stuk(s)

Lente-ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Sojascheuten

¼ stuk(s)

Rode peper

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

75 gram

Jasmijnrijst

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)694 kcal
Energie (kJ)2905 kJ
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd2.5 g
Koolhydraten95.1 g
waarvan suikers26.2 g
Vezels5.5 g
Eiwitten29 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst bereiden
1
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers of snijd de knoflook fijn.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Voeg de witte lente-uiringen en de helft van de knoflook toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Weeg de rijst af en voeg samen met 250 ml water per persoon toe aan de pot. Verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pot en breng aan de kook.
  • Kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. 
Groenten snijden
2
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Snijd de botersla grof. Snijd de limoen in partjes.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees klein.
  • Meng in een kom de helft van het groene gedeelte van de bosui, het sap van 1 limoenpartje per persoon, peper en zout. Meng de botersla erdoor en voeg extra vierge olijfolie toe naar smaak.

Let op: de rode peper is pikant! Houd je niet van pikant of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Vegetarische runderstukjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan. Fruit de rode peper 1 - 2 minuten.
  • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak 2 - 3 minuten al roerend.
  • Voeg de teriyakisaus en de sojascheuten toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Hak ondertussen de pinda’s grof.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Verdeel de botersla over diepe borden. Leg alle salade aan de ene kant van het bord. Serveer de rijst hierbij aan de andere kant van het bord.
  • Leg de vegetarische runderstukjes met marinade bij de rijst en leg de mangostukjes op de salade.
  • Garneer met de pinda’s en de overige lente-uiringen.