In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)
1 stuk(s)
Kipfilet met tuinkruiden en knoflook
½ stuk(s)
Ui
70 gram
Maïs in blik
1 stuk(s)
Tomaat
20 gram
Tomatentapenade
4 ml
Olijfolie met citroen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
25 gram
Biologische volle yoghurt
½ el
Olijfolie
155 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Tip: Liever geen rauwe ui door je salade? Bak hem dan de laatste 4 - 5 minuten mee met de kipfilet. Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
Tip: Als de couscoussalade wat te droog is, voeg dan naar smaak extra vierge olijfolie toe. Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.