.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Sperziebonen
1 stuk(s)
Gele nectarine
½ stuk(s)
Gele paprika
50 gram
Blauwekaasblokjes
1 stuk(s)
Bierbostelbroodje
(Bevat Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Gluten, Noten)
10 gram
Walnootstukjes
1 stuk(s)
Varkensfilet
2 plak(ken)
Ontbijtspek
40 gram
Salademix met zonnebloemscheuten
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Wittewijnazijn
2 tl
Mosterd
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de nectarine in plakjes. Snijd de gele paprika in dunne repen. Verbrokkel de Danablu.
Zorg dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout. Het is niet erg als de boontjes afkoelen.
Bak het broodje 6 - 8 minuten in de oven. Verhit een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Dep de varkensfilet droog met keukenpapier en smeer aan een kant in met 1 tl mosterd per persoon. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de pan van de walnoten op middelhoog vuur en bak de varkensfilet in 2 - 3 minuten per kant gaar. Bak het ontbijtspek tegelijk mee tot het krokant is. Haal beide uit de pan en laat de varkensfilet rusten onder aluminiumfolie tot je gaat serveren.
Meng in een saladekom per persoon 1tl honing, 1tl mosterd, 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout tot een gladde dressing. Meng er de sperziebonen, gemengde salade en paprikareepjes doorheen.
Schep de salade op het bord en garneer met de nectarine, Danablu, gebakken ontbijtspek en walnootstukjes. Snijd de varkensfilet in dunne plakken en leg ernaast. Serveer met het bierbostelbroodje.