Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
¾ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Peer
½ stuk(s)
Ui
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
40 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Rucola en veldsla
1 el
Olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ tl
Wittewijnazijn
¼ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 1 cm. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in dunne linten. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in partjes. Snipper de ui.
Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de courgette 8 - 10 minuten in de oven, of tot de courgette gaar is. Haal de courgette uit de oven en meng in een saladekom met de ui, wittewijnazijn, peper en zout (zie Tip).
Tip: Je serveert de ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan in de volgende stap mee met de aardappelblokjes.
Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de aardappelen 15 - 20 minuten.
Verhit ondertussen 1/4 el boter per persoon in een tweede pan op middelhoog vuur en bak de peer 8 - 16 minuten, of tot de buitenkant begint te kleuren. Als de peer nog hard is zal het wat langer duren voor hij zachtgebakken is. Blus de peer af met de zwarte balsamicoazijn, haal uit de pan en bewaar apart.
Weetje: Peer bevat bijzonder veel vezels. Met 1 peer zit je al op ongeveer 1/6 van de ADH. Een lekkere en gezonde toevoeging aan je maaltijd dus, of voor tussendoor.
Voeg de sla toe aan de saladekom en meng met de courgette en ui. Voeg eventueel een scheutje extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gebakken patatjes over de borden. Schep de salade ernaast en garneer met de peer, blauwe kaas en geroosterde walnootstukjes.