Salade met schnitzelreepjes en gebakken patatjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met schnitzelreepjes en gebakken patatjes

Salade met schnitzelreepjes en gebakken patatjes

met tomaat en Grana Padano

Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.

Allergenen:
Gerst
Eieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

⅓ head

IJsbergsla

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Wienerschnitzel van varkensvlees

(Bevat Gerst, Eieren, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

10 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3214 kJ
Energie (kcal)768 kcal
Vetten42.3 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten59.1 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels10.5 g
Eiwitten34.4 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de tomaat in blokjes en de sla grof. Snijd de ui in dunne ringen. 

Krieltjes roosteren
2

Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de mayonaise met per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden. Voeg de ui toe en schep om (zie Tip). 

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de schnitzel.

Schnitzel bakken
4

Verhit, 8 minuten voordat de krieltjes klaar zijn, 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de schnitzel toe aan de pan. Bak de schnitzel in 3 - 4 minuten per kant goudbruin.

Salade maken
5

Meng de sla en de tomatenblokjes door de dressing. 

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Bestrooi met de Grana Padanovlokken. Snijd de schnitzel in reepjes en verdeel deze samen met de krieltjes over de salade.