Salade met tonijn en opperdoezer ronde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met tonijn en opperdoezer ronde

Salade met tonijn en opperdoezer ronde

Met gebakken venkel, appel en kappertjes

Opperdoezer ronde zijn vastkokende aardappelen die uitsluitend rondom het dorp Opperdoes worden verbouwd. Deze aardappels hebben een dunne schil, waardoor het rooien voor een groot deel met de hand moet worden gedaan. Door hun milde smaak doen ze het goed in deze salade met voor de rest vrij uitgesproken smaken, zoals kappertjes, appel en gebakken venkel.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Opperdoezer Ronde aardappelen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Venkel

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Appel

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Kappertjes

Zelf toevoegen

2 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2105 kJ
Energie (kcal)503 kcal
Vetten17 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers14.8 g
Vezels12 g
Eiwitten25 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bereiden
1

Was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Snijd de eventuele grote aardappelen kleiner. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden en uitlekken
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie apart.

Bakken
3

Verhit per persoon 1/2 el olie van de tonijn in een wok of hapjespan met deksel en bak hierin de rode ui en venkel, afgedekt, 8 – 9 minuten op middelhoog vuur.

Dressing maken
4

Maak ondertussen een dressing van de witte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Scheur de spinazie klein en giet de kappertjes af.

Mengen
5

Voeg de helft van de spinazie toe aan de wok of hapjespan en laat al roerend, zonder deksel, slinken. Meng in een saladekom de gebakken groenten met de overige rauwe spinazie, appel, kappertjes, aardappelen en tonijn.

Serveren
6

Roer de dressing door de salade en verdeel het gerecht over de borden. Besprenkel naar smaak met de overgebleven olijfolie van de tonijn.