Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

met koriander en Japanse udonnoedels

.

Labels:
Veggie
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse koriander

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

10 gram

Ongezouten pinda's

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)552 kcal
Energie (kJ)2307 kJ
Vetten19 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers23 g
Vezels5.3 g
Eiwitten29 g
Zout5 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Saladekom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd 2 partjes per persoon van de limoen. Meng in een kom de zoete Aziatische saus, de gomasio, sojasaus, gember, knoflook en 1/2 tl suiker per persoon. Pers er 1 partje limoen per persoon boven uit en meng goed. Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderstukjes en laat marineren terwijl je de groente snijdt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus.

Snijden
2

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de pruimtomaat in parten en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd de koriander fijn. Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, rode ui en koriander goed door elkaar.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de vegetarische runderstukjes 2 - 3 minuten, voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda`s grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Serveren
4

Meng de udonnoodles en vegetarische runderstukjes ook door de salade en verdeel de salade over de borden. Garneer met de overige partjes limoen en de pinda`s. Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.

Tip: Door minder vlees te eten, verlaag je het risico op hart- en vaatziekten. Wat je ook verlaagt met vegetarisch eten is watergebruik, ontbossing en de uitstoot van broeikasgassen. Verstandig voor jou én de planeet!