Deze salade heeft een friszoete smaak door de combinatie van bataat met Griekse yoghurt en limoen. Handig om te weten: rol een limoen voor gebruik altijd stevig tussen beide handpalmen of over het aanrecht. Zo komt er meer sap uit de vrucht!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
250 g
Patate douce
175 g
Betteraves rouges cuites
½ cc
Origan séché
1
Baguette multicéréales
(Contient Gluten, Graines de sésame, Blé, Seigle, Orge, Gluten, Gluten Peut contenir Œuf, Soja, Lait (contient du lactose), Lupin, Fruits à coque)
¼
Citron vert
35 g
Mesclun
40 g
Yaourt à la grecque bio
(Contient Lait (contient du lactose))
1 cs
Huile d'olive
½ cs
Huile d'olive vierge extra
¼ cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bataat.
Schil de bataat, snijd in blokjes van ongeveer een ½ cm en kook de bataat, afgedekt, 6 – 7 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Snijd ondertussen de rode bieten in kleine blokjes. Meng de bieten met de oregano, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal met bakpapier. Voeg de bataat toe en bak 15 minuten in de oven. Leg halverwege de zaden-pittenbaguette naast de ovenschaal en bak deze in 5 – 7 minuten knapperig. Draai eventueel de oventemperatuur terug naar 210 graden.
Pers ondertussen het sap van de limoen uit en meng met de extra vierge olijfolie, honing, peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de mesclun in een saladekom.
Voeg de bataat en bieten toe aan de saladekom.
Verdeel de salade over de borden en schep de yoghurt over de salade. Serveer met de zaden-pittenbaguette.
Tip! Door het stevige broodje is dit gerecht calorierijk. Let jij op jouw calorie-inname? Serveer dan een klein gedeelte van de baguette bij deze maaltijd en gebruik de rest een andere keer, tijdens de lunch bijvoorbeeld.