Salade van gegrilde bataat en rode biet met yoghurt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade van gegrilde bataat en rode biet met yoghurt

Salade van gegrilde bataat en rode biet met yoghurt

Geserveerd met een warm zaden-pittenbaguette

Deze salade heeft een friszoete smaak door de combinatie van bataat met Griekse yoghurt en limoen. Handig om te weten: rol een limoen voor gebruik altijd stevig tussen beide handpalmen of over het aanrecht. Zo komt er meer sap uit de vrucht!

Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Tarwe
Rogge
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Zoete aardappel

175 gram

Gekookte rode bieten

½ tl

Gedroogde oregano

1

Meerzadenbaguette

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Tarwe, Rogge, Gerst, Gluten, Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

¼

Limoen

35 gram

Mesclun

40 gram

Biologische yoghurt Griekse stijl

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3230 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten103 g
waarvan suikers0 g
Vezels19 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan
Mes
Bakpapier
Bakplaat
Kom
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de bataat.

Snijd de bataat
2

Schil de bataat, snijd in blokjes van ongeveer een ½ cm en kook de bataat, afgedekt, 6 – 7 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

Bak de rode bieten en de bataat in de oven
3

Snijd ondertussen de rode bieten in kleine blokjes. Meng de bieten met de oregano, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal met bakpapier. Voeg de bataat toe en bak 15 minuten in de oven. Leg halverwege de zaden-pittenbaguette naast de ovenschaal en bak deze in 5 – 7 minuten knapperig. Draai eventueel de oventemperatuur terug naar 210 graden.

4

Pers ondertussen het sap van de limoen uit en meng met de extra vierge olijfolie, honing, peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de mesclun in een saladekom.

Voeg de bataat en bieten toe aan de saladekom.
5

Voeg de bataat en bieten toe aan de saladekom.

Verdeel de salade over de borden en schep de yoghurt over de salade
6

Verdeel de salade over de borden en schep de yoghurt over de salade. Serveer met de zaden-pittenbaguette.

Tip! Door het stevige broodje is dit gerecht calorierijk. Let jij op jouw calorie-inname? Serveer dan een klein gedeelte van de baguette bij deze maaltijd en gebruik de rest een andere keer, tijdens de lunch bijvoorbeeld.