Broodje brie met gekaramelliseerde ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje brie met gekaramelliseerde ui

Broodje brie met gekaramelliseerde ui

met frisse aardappelsalade met appel

In dit gerecht serveer je brie op een baguette. Je geniet van de Franse keuken, maar dan gewoon bij jou thuis. Vive la France!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

50 gram

Franse roombrie

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Appel

40 gram

Pikante uienchutney

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3813 kJ
Energie (kcal)911 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd15.7 g
Koolhydraten130.3 g
waarvan suikers27.9 g
Vezels17.7 g
Eiwitten26.1 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de aardappelen en snijd eventuele grote aardappelen in kwarten.
  • Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pot met deksel, verkruimel de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erboven en kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen.
Ui karamelliseren
2
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de ui 3 - 5 minuten.
  • Blus af met de balsamicoazijn, roer dan de uienchutney erdoorheen en bak 2 - 3 minuten.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in dunne schijfjes.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de brie in schijfjes van 1/2 cm dik.
Broodje bereiden
3
  • Snijd de baguette in de lengte doormidden. Leg beide helften op een bakplaat met bakpapier.
  • Besmeer de ene helft van het brood met 1/2 el mosterd per persoon. Verdeel de brie erover.
  • Beleg de andere helft met de gekaramelliseerde ui.
  • Bak het brood 5 - 8 minuten in de oven, of tot de brie is gesmolten.
Serveren
4
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de slamix, appel, komkommer en aardappelen toe aan de saladekom en meng met de dressing.
  • Leg de broodhelften op elkaar en snijd doormidden.
  • Leg de broodjes op de borden en serveer met de aardappelsalade.

Weetje: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.