Oosterse tomatensaus met rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse tomatensaus met rundergehakt

Oosterse tomatensaus met rundergehakt

Met Turkse rode peper en aardappelpuree

In het Midden-Oosten worden gehaktballen 'köfte' genoemd. Rond, plat, klein of groot; ze bestaan in vele vormen en smaken. Vandaag maak je een oosters geïnspireerd gerecht met een tomatensaus met komijn en Turkse rode peper die goed past bij de köfte. Als tegenhanger van de pittige köfte serveer je een romige aardappelpuree.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Turkse rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

250 gram

Kruimige aardappelen

1 tl

Gemalen komijnzaad

100 gram

Passata

120 gram

Rundergehakt met köftekruiden

6 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3598 kJ
Energie (kcal)860 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers15.5 g
Vezels10 g
Eiwitten44 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan

Instructies

snijden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Turkse rode peper en de tomaat in kleine blokjes.

aardappel
2

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe aan de pan met deksel en kook in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp fijn met een aardappelstamper. Voeg de roomboter en een klein scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

saus
3

Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een steelpan en bak de knoflook, sjalot, rode peper en komijn 1 – 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Turkse rode peper en tomaat toe en bak 2 minuten. Verlaag het vuur, voeg de tomatenpassata toe en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel langer wanneer je de saus te dun vindt. Breng op smaak met peper en zout.

gehakt
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt in 3 – 4 minuten los. Bak het gehakt niet langer, anders wordt het droog. Breng op smaak met peper en zout.

munt
5

Snijd ondertussen de verse munt in reepjes.

serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep de tomatensaus eromheen en het gehakt erop. Garneer met de verse munt.