Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit cheddar en gestoofde ui.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Wortel
⅓ stuk(s)
Gele wortel
150 gram
Aardappelen
5 gram
Verse salie
(Kan bevatten Selderij)
1 stuk(s)
Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Pikante uienchutney
½ el
[Plantaardige] boter
25 ml
Zoutarme kippenbouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de ui en snijd in grove halve ringen. Verwijder het klokhuis en van de appel en snijd de appel in partjes. Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Was de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Hak de salie grof.
Meng in een grote kom de aardappelen, wortels, ui en appel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout (zie Tip). Bereid de bouillon.
Tip: Om afwas te besparen kun je de groenten en appel ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met olijfolie, peper en zout.
Verdeel de groenten en appel over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om en voeg de salie toe.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om.
Voeg de uienchutney en 25 ml kippenbouillon per persoon toe aan de pan met worst. Breng aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Haal de pan van het vuur en houd afgedekt warm.
Serveer de groenten en appel met de worst. Giet de saus erover.
Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem.