NL: Hutspot met rookworst // BE: Hutsepot met rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
NL: Hutspot met rookworst // BE: Hutsepot met rookworst

NL: Hutspot met rookworst // BE: Hutsepot met rookworst

met gebakken spruitjes en spekblokjes

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Spruiten

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

1 stuk(s)

Varkensrookworst

15 gram

Spekreepjes

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)756 kcal
Energie (kJ)3163 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers25 g
Vezels14.9 g
Eiwitten22 g
Zout3 g

Benodigdheden

Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel het groentebouillonblokje erboven.
  • Breng in een tweede pan met deksel water aan de kook voor de spruitjes.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Snijd de harde onderkant van de spruiten.
Koken
2
  • Kook de aardappelen 15 – 18 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon.
  • Kook de spruitjes in 6 – 8 minuten beetgaar in de andere pan. Giet de spruiten af en spoel af met koud water.
  • Kook de laatste 5 minuten de rookworst en de mix van wortel en ui mee met de aardappelen.
  • Bewaar de rookworst apart. Giet daarna af en bewaar een beetje kookvocht.

Tip: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de spekblokjes in 2 - 3 minuten krokant.
  • Voeg de spruitjes en spekblokjes toe aan een tweede koekenpan bak 4 - 6 minuten. Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en verhit nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove puree.
  • Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken.
  • Verdeel de hutspot en spruitjes over de borden. Leg de rookworst ernaast en serveer met de pikante uienchutney.