Ovenschotel met kipworst en gestoofde rode kool
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel met kipworst en gestoofde rode kool

Ovenschotel met kipworst en gestoofde rode kool

met appel en aardappelpuree

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Appel

10 snufje

Nootmuskaat

150 gram

Gesneden rode kool

(Kan bevatten Selderij)

0.51 tl

Gemalen kaneel

300 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Kipworst

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

1 el

Bruine basterdsuiker

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

1

[Plantaardige] melk

0.1 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)554 kcal
Energie (kJ)2318 kJ
Vetten23.4 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels12.2 g
Eiwitten12.6 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Snijden
1

Snijd de ui fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Rasp met een fijne rasp een mespuntje van de nootmuskaat per persoon.

Bakken
2

Verwarm de oven voor op 210 graden. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui met de geraspte nootmuskaat 2 – 3 minuten. Voeg daarna in delen de rode kool toe. Voeg dan de stukjes appel en 1 el witte balsamicoazijn per persoon toe en bak, afgedekt, 4 – 5 minuten op laag vuur.

Tip: Rode kool is een vezelrijke groenten. Vezels dragen bij aan een goede spijsvertering en zorgen voor een verzadigd gevoel. Samen met de aardappelen bevat dit gerecht ongeveer de helft van de ADH.

Rode kool stoven
3

Voeg per persoon 220 ml water, 1 el bruine suiker, 1 tl kaneel en een flinke snuf zout toe. Roer goed door en kook het geheel, afgedekt, 40 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Het kookvocht moet na afloop bijna helemaal ingekookt zijn. Roer regelmatig door en voeg eventueel water toe wanneer het te droog wordt.

Aardappelen koken
4

Breng ruim water aan de kook met een 1/2 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree. Voeg een scheutje melk en per persoon een 1/2 el roomboter en 1 tl mosterd toe aan de puree. Breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat.

Kipworst bakken
5

Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de kipworst in 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 – 12 minuten op gemiddeld vuur. Keer de worst regelmatig om (zie TIP). Vet ondertussen een ovenschaal in met boter. Verdeel de rode kool over de ovenschaal. Verdeel daarover de aardappelpuree. Bestrooi met de belegen kaas en bak de ovenschotel 8 minuten in de oven.

Tip: Houd je van een vleesjus bij de puree? Haal de worst dan na het bakken uit de pan en voeg 50 ml water per persoon toe aan de koekenpan. Roer goed door met een garde en laat inkoken tot een jus.

Serveren
6

Verdeel de rode kool en de aardappelpuree met de gesmolten kaas over de borden. Leg de kipworst erbij.